tag:blogger.com,1999:blog-53022029392261034312020-02-29T00:48:59.909-08:00Tort copiiNarcisa Chioreanhttp://www.blogger.com/profile/14748766928473258902noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-5302202939226103431.post-42348753540381586452015-07-31T01:51:00.001-07:002015-07-31T01:51:23.300-07:00Tort Palare-La multi ani , MIRUNA !!!!!!!!!!!!!INGREDIENTE<br />Blat:<br />10 oua<br />10 linguri zahar<br />10 linguri faina<br />3 linguri cacao<br />esenta de rom<br />un pliculet praf de copt<br />Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.<br />Adaugam zaharul si esenta de rom si batem pana se intareste din nou.<br />Adaugam galbenusurile si amestecam cu o spatula.Urmeaza faina amestecata cu praful de copt si cacao.Amestecam de sus in jos cu spatula..<br />Coacem 3 foi in tava mare de aragaz,tapetat<br />a cu hartie de copt. <br />Foile rezultate le taiem dupa forma dorita si de dimensiunea torutului care vreti sa il faceti. Eu am rezultat 6 foi si a fost perfect pentru un tort maricel.<br />Crema:<br />500 ml frisca lichida<br />o ciocolata amaruie de 200 gr<br />Rupem ciocolata in bucatele si punem pe foc impreuna cu toata frisca lichida.Lasam la foc mic pana se topeste ciocolata.Lasam sa se raceasca la temperatura camerei ,apoi dam la frigider sau chiar la congelator daca va grabiti pana se raceste bine.<br />Batem cu mixerul pana se intareste si devine o crema foarte cremoasa. Siropul:<br />apa<br />esenta de rom<br />o portocala<br />zahar<br />Amestecam apa cu zahar,esenta de rom,zeama de la o portocala si coaja taiata cu cutitul.Punem pe foc pana se topeste zaharul.Nu trebuie sa fiarba ci doar sa se incalzeasca bine pentru a topi zaharul si a scoate aroma din coaja de portocalaNarcisa Chioreanhttp://www.blogger.com/profile/14748766928473258902noreply@blogger.com0